Kategorier
Målare

I Stockholm fixar en målare omvandlingen av bostaden

När man vill måla om så finns det hjälp att få. I Stockholm finns det erfarna målare som ger bostaden en ny och fräsch känsla som håller i många år framöver.

Det finns en färg som fått sitt namn efter huvudstaden – Stockholmsvit. En färg som varit populär under många år. Har man rätt ljus i bostaden är Stockholmsvit en ljuvlig kulör. Många är de målare som rollat den färgen på väggar runt om i landet genom åren. Även om det svänger ibland så är Stockholmsvit fortfarande en populär färg i inredningen.

Många gånger så är det lättare att tröttna på mossgrönt, knallorange och purpurfärgade väggar. Då är det bättre att köra en enhetlig väggfärg och sedan accentfärger. En accentfärg är en färg som lite poppar ut i rummet genom detaljer på olika sätt. Ett exempel är att man kan ha en diskret grå soffa och ett träfärgat soffbord i tv-rummet.

Målaren fräschar upp väggarna

Vill man ha en accentfärg kan man addera kuddar med exempelvis lila mönster eller enfärgad lila. Sedan kan man på bordet addera lila ljuslyktor. I fönstren kan man ha lila lampskärmar och ett knippe färska blommor i en lila nyans. Det kommer att synas att lila är den röda tråden, men den kommer inte att ta över. På detta sätt kan man enkelt förändra ett rum.

Problemet med färg på väggar är att solen ofta bleker eller gör färgen gulare. Då kan man kontakta en målare i Stockholm som kan komma hem och fräscha upp väggarna. Det kommer att ge en ny lyster till rummet också med ny färg på väggarna. I rena farten kanske man också byter ut accentfärgen mot en dov blå eller en knallig cerise. Snart har rummet fått en helt ny känsla och man kan sätta sig i soffan och bara njuta.