Kategorier
Stamspolning

Stamspolning Stockholm – minska risken för vattenskador

Stammarna i din villa i Stockholm är förmodligen ett av de mest bortglömda detaljerna. Hur ofta tänker du på rören och ledningarna som transporterar vatten och avlopp?

 Inte ofta – och det kan bli problematiskt i framtiden. Idag använder vi oss av betydligt mer fett i matlagning och vi har även ändrat våra vanor i övrigt – färre bad och mindre handdisk. 

Detta i kombination med att många stammar är underdimensionerade gör att det kan bli stopp i stammarna och att detta också kan innebära att rören i fråga spricker. Med följden att en vattenskada uppstår.

En stamspolning rengör rör och ledningar 

 Detta är något som vi också kommer att se mer av i framtiden och därför är rådet att man börjar inkludera stammarna i det underhåll man har ansvar för som villaägare. Ett effektivt sätt att underhålla stammarna är att boka in en firma för stamspolning i Stockholm

En stamspolning i Stockholm innebär att företaget använder sig av en maskin som spolar stammarna rena från all smuts, fett, toalettpapper, matrester, saker som fastnat, tvål och exempelvis hår – något som sker med högt tryck och hett vatten. 

Fördelar med en stamspolning 

Det är ett projekt som sker i omgångar, men som trots detta inte alls tar speciellt lång tid – och som heller inte bär någon högre kostnad. En stamspolning i Stockholm är ett effektivt sätt att förlänga livslängden på stammarna och samtidigt också skapa trygghet i att både läckage och rena vattenskador kan förhindras. 

Utöver detta så blir en stamspolning även något som höjer värdet på huset – samtidigt som det också bidrar till en fräschare inomhusmiljö. Har du exempelvis problem med dofter och odörer från avloppen i sitt hem så tyder detta på att det finns något typ av stopp som avger lukten. 

En stamspolning i Stockholm tar bort stoppet på nolltid och ger dig en friskare och fräschare miljö att vistas i. Kort sagt: det finns bara fördelar med att spola stammarna med jämna mellanrum.