Kategorier
Snickare

Bli snickare i Enskede

Ibland gör livet tvära kast och man behöver hitta nya banor i livet. I Enskede finns det alltid behov av kompetenta och duktiga snickare för hantverksjobb.

Saker och ting händer i livet. Även om man planerat och tänkt att livet ska gå i en riktning kan det ta tvära kast ändå. Utbildningen man gick ledde kanske inte till jobb. Jobbet man trodde att man skulle ha till pensionsåldern försvann. Kanske vill man bara göra något helt annat i livet. Istället för kontor vill man ha ett rörligt och kreativt arbete.

Att omskola sig kan vara både tufft och jobbigt. Allt är dock inte teoretiska utbildningar där man sitter vid ett skrivbord hela dagarna. I många yrken kan man gå en så kallad lärlingsutbildning. Det innebär att man har en handledare som lär ut de praktiska kunskaperna på ett bygge. Givetvis krävs det också en viss teoretisk del men den största delen av utbildningen är praktisk.

Yrkesverksam snickare

Inom byggbranschen har det under många år saknats arbetskraft. Därför har man försökt ta in fler lärlingar via olika program inom bygg. Ett sådant program som finns är för de som vill bli byggnadssnickare. Då kommer man att få en snickare som handledare för de praktiska bitarna.

Det finns lite olika längd på lärlingsprogrammen, men inom ett till två år med godkända moment så är man snickare. Många gånger får lärlingar fast anställning på det företag där de gjort praktik. Det kan kännas tryggt att börja arbeta på ett företag där man redan känner till allt och alla.