Kategorier
Solceller

Smart att leasa solceller om man inte är säker

Kan solenergi vara något för företaget? Är man osäker kan man alltid leasa solceller och utvärdera efter några år. Då borde man få svar på sina frågor.

Möjlighet att spara pengar kan vara intressant för företag. Ett av exemplen där det kan gå är solceller. Genom att använda solceller på företaget kan man skapa sin egen el och på så vis slippa kostnader. Man kan sätta paneler på tak, ladugårdar och andra byggnader. För dem som inte har byggnader men mark kan solcellsparker skapas och samla in de så viktiga solstrålarna.

Precis som många andra har Oliver gått och funderat på om han ska investera i solceller. Han har en stor bilfirma som skulle ha en fördel av att kunna drivas med företagets egen el. Att även kunna slå sig in på marknaden och sälja el skulle vara väldigt bra för firman. Kanske skulle det kunna bli lukrativt efter några år. Men han är inte beredd att köpa så många solceller.

Leasade solceller är framtiden

Då Oliver ändå känner att solceller är framtiden bestämmer han sig för att leasa solceller. Genom att göra en solcellspark på en av de tomma tomterna vill han ändå prova på sättet att utvinna el. Men innan det blir tal om köp bestämmer Oliver sig för att leasa solceller. Det gör han på ett kontrakt som sträcker sig långt fram i framtiden.

Efter att Oliver hittat ett företag som leasar ut solceller och fått en offert kan installationen börja. Innan dess har marken färdigställts så att det ska bli en så smidig och bra installation som möjligt. Arbetet skulle ta tid men han såg fram emot när parken kunde tas i drift och han kunde börja följa utvecklingen på nära håll. Oliver var nämligen helt säker på att detta är framtiden. Och i framtidens utveckling vill man givetvis vara med.