Kategorier
Mobilkran

Dags för ett tungt lyft? Hyr en mobilkran! 

Tunga lyft kommer alltid att vara känsligt att hantera. För dig som privatperson så kommer du kanske att stöta på detta område i samband med att du ska flytta och behöver lyfta ut någonting extra tungt – ett piano eller ett kassaskåp – från din bostad eller i samband med att du ska bygga någonting och behöver förflytta exempelvis maskiner eller byggmaterial.

Tunga lyft är vanligt förekommande inom exempelvis industrin och inom verkstadsbranschen. Det kan då handla om att ett företag investerat i ny utrustning – maskiner – som ska sättas på plats – samtidigt som den gamla diton ska flyttas undan.

Detta sker oftast med hjälp av en mobilkran. En mobilkran har en förmåga att kunna lyfta väldigt tunga vikter, men där den samtidigt också erbjuder en enorm smidighet och flexibilitet. Genom att använda sig av en mobilkran i samband med att tunga lyft ska utföras så ger man sig själv chansen att genomföra lyftet på ett både säkert och effektivt sätt.

Erfaren kranförare är ett måste

Men, detta är emellertid bara halva sanningen. Man måste också inse att A) det finns många olika mobilkranar vars egenskaper och förmåga att lyfta skiljer sig åt och B) att personen som sitter bakom spakarna har en avgörande roll i hur pass säkert och effektivt ett lyft och en förflyttning av ett föremål blir.

Båda dessa saker leder oss till vikten av att välja rätt uthyrare. Med rätt uthyrare menas att du måste säkerställa att företaget kan hjälpa dig att välja rätt mobilkran i förhållande till vad som ska lyftas samt gällande exempelvis räckvidd och förhållanden rent platsmässigt. Dels så menar vi även att du med rätt uthyrare kan inkludera en erfaren, certifierad och utbildad kranförare som hjälper dig med både lyft och förflyttning.

Det senare borde egentligen vara ett absolut krav. Att sätta en oerfaren person bakom spakarna på en kranbil kan innebära enorma risker för samtliga som befinner sig i närheten. Du bör definitivt se till att en kranförare tar hand om det lyft och den förflyttning som ska ske. Mobilkranen gör skillnad, men det handlar även om att den som kör den måste veta vad han gör.